Verzorgingstips

TIPS VOOR VERZORGING VAN BLOEMEN

U krijgt 7 dagen vaasgarantie op bloemwerk. De geleverde bloemen zijn van een goede kwaliteit, zodat u ten minste 7 dagen kunt genieten. Verzorgt u uw boeket goed, dan heeft u er nog langer plezier van en bloeien de bloemen extra goed. Hoe verzorgt u bloemen? Hier enkele tips:

Wij verpakken boeketten niet voor niets zorgvuldig. Dit voorkomt dat de bloemen tijdens het vervoer beschadigingen oplopen en beschermt het boeket tegen kou of warmte.
Zet het boeket altijd zo snel mogelijk op water.

Bloemen zo afsnijden dat er een mooie strakke wond ontstaat.
Het belangrijk om de bloemstelen zo recht mogelijk af te snijden voordat u ze in de vaas zet. Gebruik daarvoor scherp gereedschap, bij voorkeur een mes en eventueel een goede snoeischaar. Is uw materiaal niet scherp, dan kan de bloem het water niet goed opzuigen.

Zorg dat er geen blad in het water komt, want dit gaat rotten. Bloemen kunnen niet tegen vervuild water. Het is niet per se nodig om doornen van rozen te verwijderen. Dit geeft zelfs ‘wonden’ waarin bacteriën kunnen gaan zitten.
Bloemen uitgebloeid? Verwijder deze, dan geniet u langer van de nog mooie bloemen.

GEBRUIK EEN SCHONE, PASSENDE VAAS

Gebruik een vaas waarin de bloemstelen de ruimte hebben en zorg dat de vaas schoon is. Glazen vazen maakt u over het algemeen makkelijk schoon. Bovendien ziet u of het boeket nog voldoende water heeft. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat Kristal of metaal reageren met de chrysal . Tip: zet vazen omgekeerd in de kast, dan blijven ze schoon.

VOEG SNIJBLOEMENVOEDING TOE

Snijbloemenvoeding helpt de bloemen zich mooi te ontwikkelen en langer goed te blijven. Daarom is het belangrijk dat u de toegevoegde voeding, in de verhouding zoals aangegeven, toevoegt aan het water. Zorg dat u voldoende water toevoegt; teveel voeding in te weinig water geeft verbranding van binnen uit. Voor sommige bloemsoorten zijn speciale voedingen beschikbaar. Vraag uw meer info in onze winkel.

KRAANWATER IN DE VAAS

Kraanwater is prima. Algemeen koud water wordt geadviseerd.
Als u snijbloemenvoeding toevoegt, is het tussentijds verschonen van het vaaswater meestal niet nodig. Echter, sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen. Vergeet niet om nieuwe snijbloemenvoeding toe te voegen en opnieuw aan te snijden.

ZET BLOEMEN NIET OP DE TOCHT, IN DE WARMTE OF BIJ FRUIT

Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet het boeket niet in de volle zon, bij de verwarming of open-haard of op een tochtige plek.